RÖTT till en rejäl köttbit.
varför inte en bit Renfilé med
potatispuré smaksatt med Västerbottensost.
En vinsås smaksatt med Portvin och som tillbehör
smörstekta trattissar.

Nr 2811 Mont Redon, Châteauneuf-du-Pape  2007
Kostar 229:-   Styrka 14,5%
Druvor: Grenache 65%,  Syrah  15% 
+Mourverdre med flera............

"smakrikt och rustikaliskt och ändå elegant"
som en järnnäve i en silkeshandske.

kryddig nyanserad doft med inslag av fat,
lila plommon, torkad frukt, rosmarin, lagerblad, och mörk choklad, lakrits, blöt tobak
samt lite nykvarnad vitpeppar över det hela.

GOTT så de känns!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

VITT härligt värmande vintervin

Nr 2190 Pinot Gris Reserve 2009         129:-
Alsace Pinot Gris
Producent Pierre Sparr

Aromatiskt och smakrikt med härliga inslag av
lichie, paranöt, svamp och milda kryddor.
Den relativt låga syran gör att man upplever vinet som milt trots alla fint framträdande nyanser.
En lätt honungssötma förnimmes i avslutet.

Vinet är "yppigt" och ypperligt till höstens smakrikare fiskrätter eller till en gräddig svampsoppa.
Passar även till rätter av gris eller kalv.
Mötet med en het asiatisk rätt kan oxå bli en fin smakupplevelse och ett gott exempel på när man valt rätt vin till rätt rätt.

Samtalsämnet vid bordet är givet.
Var Elevira Madigans greve Sixten Sparre
släkt med familjen Sparr i Sigolsheim?
Svar JA,  men någonstans i historien föll e-et bort

 

 

 

 

 

 

  

 


 

  

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 

 

Antal besökare:  71677st
Sök efter: